У першому епізоді поспілкувались з Анею Завертайло — співзасновницею ївських кафе-кондитерських Honey та пекарні «Завертайло». Поговорили про те, як Аня потрапила у ресторанний бізнес, про початкові інвестиції в 300 євро, філософію Honey, роботу з персоналом, маркетинг та бізнес в умовах повномасштабної війни.
🎬 План подкасту:
- 00:00 – Інтро
- 1:20 — про що подкаст “Реве та стогне ресторатор”?
- 2:36 — Чи вважає себе Аня Завертайло маркетологом?
- 5:35 — Як створюється креатив у закладах Honey та в Завертайло?
- 7:45 — Що треба вивчати щоб розуміти потреби клієнта?
- 10:42 — З чого почався Honey та яким був перший бізнес Ані Завертайло?
- 14:55 — “В Києві ресторанна революція відбулась у 2014 році, до цього ресторани відкривались суто як бізнес”
- 16:59 — Аня Завертайло: “Перша моя інвестиція у бізнес — 350 євро”
- 20:18 — Чому краще відкривати заклад за свої або кредитні гроші?
- 23:09 — Аня Завертайло: “У нас зі Стасом ніколи не було зарплат, вони з‘явились два роки тому”
- 24:05 — Яку роботу в своїх закладах виконують Аня та Стас Завертайло?
- 26:14 — Аня Завертайло: “Сторітелінг став частиною маркетингу не так давно”;
- 28:20 — В який момент в Honey з’явився маркетинг?
- 33:52 — Як в Honey та в Завертайло працюють з персоналом?
- 36:42 — Аня Завертайло: “У нас був відкат по сервісу в період пандемії”;
- 39:40 — Аня Завертайло: “Я відчула, що історія зі “стафом” — може стати чорним лебедем в бізнесі”
- 41:49 — Як Honey продає свій бізнес людям які приходять на співбесіду?
- 46:14 — Як зробити так, щоб твої співробітники були залучені в бізнес?
- 47:54 — Як розподіляються ролі у бізнесі Ані та Стаса Завертайло?
- 50:14 — Якщо співробітники мають багато свободи, чи не призводить це до негативного результату?
- 54:42 — Як відбувається відбір у Honey?
- 58:15 — Яким має бути хороший менеджер?
- 1:01:48 — Аня Завертайло про відчуття після повномасштабного вторгнення росії;
- 1:08:05 — Чому просто нити — це недостатньо?
- 1:11:20 — Говоримо про креатив та про різницю між Honey та Завертайло;
- 1:20:04 — Чому хвалитись — це нормально?
- 1:25:25 — Аня Завертайло про майбутнє.