У третьому епізоді ми поспілкувались з Ігорем Сухомлином — відомим ресторатором, власником великої кількості закладів, серед яких Mimosa Brooklyn Pizza, Mimosa Burger, Fish&Pussycat та франшиза «Балувана Галя» тощо. Сухомлин є також ідейним натхненником курсів та конференцій Restopraktiki. Ми поговорили про те, як Ігор потрапив у ресторанний бізнес, про специфіку роботи закладів у 90-ті, про те, як придумувати різні цікаві формати та про те, як керувати великою кількістю ресторанів у різних містах.
🎬 План подкасту:
- 00:00 – Інтро
- 1:15 — Говоримо про хліб для ресторанів
- 3:02 — Сухомлин про роботу двірником, токарем, студентський театр та запуск свого першого рекламного агентства
- 7:15 – Як Сухомлин відкрив перший ресторан?
- 9:27 – Як пити в своєму барі?
- 11:48 – Чому є необхідність закривати власні заклади?
- 13:54 – Чи вірить Сухомлин в “прокляті місця”?
- 15:33 – Про постійні кризи – від кризи 1998 року до повномасштабної війни з Росією у 2022
- 17:56 – Звідки драйв у Сухомлина на відкриття усіх проєктів?
- 19:30 – Як до Сухомлина приходили “серйозні хлопці” у 90-х?
- 21:49 – Чи часто на бізнес Сухомлина намагались тиснути?
- 23:19 – Система штрафів від Сухомлина
- 25:35 – Скільки власних проєктів у Сухомлина?
- 26:50 – Чи несе Сухомлин відповідальність за франшизи, які продає?
- 29:27 – Піца в студії!
- 30:47 – Сухомлин: “Наші дівчата та хлопці звикли, що для мене немає стола чи особливої їжі”
- 31:17 – Як змінились гості закладів з 90-х років?
- 31:43 – Які у Сухомлина найдорожчі проєкти в плані інтер’єру?
- 32:33 – Який з ресторанів Сухомлина улюблений?
- 33:42 – Сухомлин про “Балувану Галю” та “Галю балувану”
- 35:40 – Як Сухомлин придумує назви закладів та концепції?
- 39:14 – Сухомлин про Чернігів
- 40:19 – Як відкриття ресторанів Сухомлина впливало на Чернігів та на ресторанний ринок в цілому?
- 43:52 – Навіщо Сухомлину “РестоПрактики”?
- 45:52 – Кілька інсайтів від Сухомлина з останніх “РестоПрактик”
- 47:59 – Що з сервісом в Європі та який він в порівнянні з українським?
- 50:08 – Чи віджив себе надсервіс?
- 51:04 – Чому львівський ресторанний ринок перегрітий?
- 53:49 – Говоримо про “Новини Бессарабки”
- 58:39 – Чому наступні “РестоПрактики” будуть проходити у Івано-Франківську?
- 1:01:59 – Чи важко збирати ресторанну тусовку?
- 1:05:42 – Сухомлин про рекламу закладів та власну медійність;
- 1:10:34 – Як не облажатись при відкритті закладів?
- 1:11:35 – Чи зменшується кількість факапів з збільшенням кількості відкритих закладів?
- 1:14:24 – Сухомлин про плани
- 1:16:35 – Говоримо про ресторанну критику
- 1:22:49 – Як відбувається навчання гостей?
- 1:25:16 – Сухомлин про тренди
- 1:29:02 – Розігриш квитків на “РестоПрактики”